Monero, wat is het?

Monero is een cryptocurrency die bekend staat om zijn hoge mate van privacy en anonimiteit. Hoewel deze functies voor veel gebruikers voordelen bieden, zijn er ook criminelen die de privacy van Monero gebruiken om illegale activiteiten te verrichten.

Een van de belangrijkste redenen waarom criminelen Monero verkiezen boven andere cryptocurrencies is de privacy die het biedt. In tegenstelling tot Bitcoin, dat transacties publiekelijk op de blockchain registreert, worden transacties in Monero volledig verborgen. Dit maakt het voor wetshandhavers en regelgevende instanties moeilijk om de identiteit van criminelen te achterhalen.

Criminelen gebruiken Monero voor verschillende illegale activiteiten, zoals het witwassen van geld, het kopen en verkopen van drugs en wapens op dark web marktplaatsen, en het betalen van losgeld bij ransomware-aanvallen. Door het gebruik van Monero kunnen deze criminelen hun illegale activiteiten verhullen en hun identiteit beschermen.

Het is echter belangrijk om te erkennen dat er risico’s verbonden zijn aan het gebruik van Monero, met name voor diegenen die betrokken zijn bij illegale activiteiten. Wetshandhavers en regelgevende instanties werken hard om criminele activiteiten te bestrijden en proberen manieren te vinden om de anonimiteit van Monero-gebruikers te doorbreken.

Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van Monero, en hoe criminelen dit gebruiken? Schrijf je dan in voor onze training!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *